Τελευταία νέα

 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ - Γράμμα για γονείς

  Published by uploader1 on Κυρ, 05/15/2022 - 21:00
  Περίληψη ανάρτησης: 

  Εκπαιδευτικοί και γονείς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στο σχολείο δεν μπορούν όλα να μετρηθούν. Ούτε και πρέπει! Θέλουμε ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα και ουσιαστικά. Εμείς οι εκπαιδευτικοί δεν θέλουμε μέσω των εξετάσεων οι μαθητές να διαχωρίζονται σε παιδιά και αποπαίδια, δεν θέλουμε ένα σχολείο υποβαθμισμένο για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Θέλουμε ένα σχολείο που να μορφώνει ολόπλευρα όλους τους μαθητές, θα τους βοηθά να συγκροτήσουν την προσωπικότητά τους, θα τους δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να σπουδάσουν, όσοι το επιθυμούν, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους.

  Συνημμένο αρχείο: 
 • ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ - Ακυρώνουμε τις πανεθνικές εξετάσεις τύπου PISA

  Published by uploader1 on Κυρ, 05/15/2022 - 20:58
  Περίληψη ανάρτησης: 

  Το υπουργείο Παιδείας θα πραγματοποιήσει στις 18 Μαΐου 2022 σε εθνικό επίπεδο εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για χιλιάδες μαθητ(ρι)ες της ΣΤ΄ τάξης και της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων σε 600 επιλεγμένες σχολικές μονάδες της χώρας, στα μαθήματα της Γλώσσας και των Μαθηματικών. Ήδη έχει διαμορφωθεί η Τράπεζα Θεμάτων από την οποία θα κληρωθούν τα θέματα για τις φετινές εξετάσεις, ενώ κάποια ενδεικτικά θέματα έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ, παροτρύνοντας έτσι τους/τις δασκάλους/ες να εγκαταλείψουν την προγραμματισμένη διδασκαλία τους για το επόμενο διάστημα και να μετατρέψουν τις τάξεις τους σε «φροντιστήρια».

 • ΔΟΕ - Ακυρώνουμε την υλοποίηση των εξετάσεων PISA

  Published by uploader1 on Κυρ, 05/15/2022 - 20:56
  Περίληψη ανάρτησης: 

  H κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. σε εφαρμογή των άρθρων 104 και 108 του ν.4823/21 επιχειρεί, υποτίθεται, να διενεργήσει εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα σε εθνικό επίπεδο για τους/τις μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης 300 Δημοτικών και της Γ΄ τάξης 300 Γυμνασίων.Την επόμενη σχολική χρονιά προβλέπεται η καθολική εφαρμογή των εξετάσεων σε όλα τα δημοτικά και γυμνάσια της χώρας οι οποίες αποτελούν μέρος του συνολικού αντιδραστικού σχεδιασμού του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την εφαρμογή της αξιολόγησης μαθητών-εκπαιδευτικών-σχολικών μονάδων, με οδυνηρές συνέπειες για τη δημόσια εκπαίδευση, με περαιτέρω υποβάθμιση του ρόλου των εκπαιδευτικών και ασφυκτικό έλεγχο των σχολικών πρακτικών και διδασκαλίας.

  Συνημμένο αρχείο: 
 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ - Για τις εξετάσει PISA

  Published by uploader1 on Τρί, 05/10/2022 - 20:06
  Περίληψη ανάρτησης: 

  Το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκει να πραγματοποιήσει την Τετάρτη 18 Μαΐου σε εθνικό επίπεδο εξετάσεις «διαγνωστικού» χαρακτήρα (ελληνική PISA) για τους/τις μαθητές/μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης και της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων (σε 600 σχολικές μονάδες). Για τη φετινή χρονιά η διεξαγωγή της «ελληνικής PISA» είναι πιλοτική και στα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών, ενώ σύμφωνα με τον αντιδραστικό αντιεκπαιδευτικό νόμο Κεραμέως (4823/2021) προβλέπεται η καθολική εφαρμογή των εξετάσεων, και μάλιστα, αν χρειαστεί, σε περισσότερες τάξεις και μαθησιακά αντικείμενα. Από τις σχολικές μονάδες της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο τη Μεγάλη Τρίτη, επιλέχθηκε το 53ο Δ. Σχολείο Πειραιά, ενώ συνολικά από την Α΄ Πειραιά επιλέχθηκαν 5 σχολεία.

  Συνημμένο αρχείο: 
 • ΔΟΕ - Συνέχιση του αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου, ενάντια στην κατηγοριοποίηση-εμπορευματοποίηση. 9η και 10η κεντρική δράση, Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Μαΐου.

  Published by uploader1 on Πέμ, 05/05/2022 - 18:59
  Περίληψη ανάρτησης: 

  Η 9η κεντρική δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου, στις 7:30 μ.μ. και αφορά στον άξονα 2 (Ειδικά Σχολεία), με το περιεχόμενο που έχει ήδη αναρτηθεί στα σχέδια δράσης. Η Εκδήλωση (Στρογγυλό τραπέζι) με τον τίτλο «Ειδικά Σχολεία - Προβλήματα και προοπτικές. Η εμπειρία των Ειδικών σχολείων για τον ρόλο και τη σημασία τους στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση», θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβληθεί στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://youtu.be/2RC-eUm8d5IΗ 10η κεντρική δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαΐου, στις 7:30 μ.μ. και αφορά στον άξονα 8, με το περιεχόμενο που έχει ήδη αναρτηθεί στα σχέδια δράσης, με τίτλο «Μετεκπαίδευση – Επιμόρφωση: Από την ιστορική θεώρηση στη σημερινή πραγματικότητα και τις ανάγκες των εκπαιδευτικών της πράξης» και θα προβληθεί στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/0qNtt2B5stc

 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ - Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών στην Cosco

  Published by uploader1 on Τρί, 05/03/2022 - 21:06
  Περίληψη ανάρτησης: 

  Το ΔΣ του Συλλόγου μας καταγγέλλει το νέο εργοδοτικό έγκλημα, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης 27/04 στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του εμπορικού λιμανιού Πειραιά, στο κάτεργο ουσιαστικά της κινέζικης εταιρείας COSCO, όταν η ζωή ενός ακόμη εργαζόμενου μπήκε σε κίνδυνο. Ενώ ο ίδιος ο εργαζόμενος τηρούσε όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας έπεσε στο κενό από ύψος 12 μέτρων, όταν υποχώρησε ένα σάπιο κάγκελο προστασίας στο πλοίο που ξεφόρτωνε.  Το  εργατικό «ατύχημα»  θα είχε αποφευχθεί αν η πολυεθνική εφάρμοζε τα μέτρα ελέγχου των συνθηκών και προστασίας της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων.   

 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ - Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά

  Published by uploader1 on Σάβ, 04/30/2022 - 14:02
  Περίληψη ανάρτησης: 

  Η 1η Μαΐου είναι και παραμένει η μεγάλη μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη τιμάει τους νεκρούς της που έπεσαν ηρωικά στον αγώνα για το οκτάωρο, αλλά και σε όλους τους αγώνες που έχουν δοθεί για τα εργατικά δικαιώματα και ένα καλύτερο αύριο στην κοινωνία. Η Πρωτομαγιά είναι πάντα ημέρα πάλης και συνέχειας αυτών των αγώνων.

  Συνημμένο αρχείο: 
 • ΔΟΕ - Συνέχιση του αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου. 8η κεντρική δράση, Σάββατο 30 Απριλίου, 7:00 μ.μ. Διαδικτυακή Εκδήλωση «Οι ιδέες και οι πρακτικές σύγχρονων παιδαγωγικών ρευμάτων για τις σχέσεις εκπαιδευτικού/μαθητή»

  Published by uploader1 on Παρ, 04/29/2022 - 11:28
  Περίληψη ανάρτησης: 

  Η όγδοη κεντρική δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Απριλίου, στις 7:00 μ.μ. και αφορά στον άξονα 4 (Σχέση μεταξύ μαθητών/τριών εκπαιδευτικών), με το περιεχόμενο που έχει ήδη αναρτηθεί στα σχέδια δράσης. Εισηγητές θα είναι οι: Κακός Μιχάλης, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Leeds Beckett του Ηνωμένου Βασιλείου, Διευθυντής του Centre for Interdisciplinary Research in Childhood, Education and Society (CIRCES). Λιάμπας Τάσος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Διευθυντής του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Ερευνών και Εφαρμογών στην Εκπαίδευση του Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ. Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβληθεί στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/czD4m-x1cUE

 • ΔΟΕ - Ακαδημαϊκό και επιστημονικό έγκλημα η μεθόδευση της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. για τη συγχώνευση των Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής και Προσχολικής Εκπαίδευσης.

  Published by uploader1 on Πέμ, 04/14/2022 - 20:33
  Περίληψη ανάρτησης: 

  Ακαδημαϊκό και επιστημονικό έγκλημα αποτελεί η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. να προχωρήσει στη συγχώνευση των Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής και Προσχολικής Εκπαίδευσης (ακόμη και Τμημάτων Φυσικής Αγωγής, στο πλαίσιο του αντιεπιστημονικού -αντιπαιδαγωγικού, συλλήβδην, χαρακτηρισμού τους ως διακλαδικές επιστήμες). Οι μεθοδεύσεις στις οποίες προχωρά, σε αυτήν την κατεύθυνση, έχουν ήδη προκαλέσει κύμα αντιδράσεων στην Πανεπιστημιακή – Εκπαιδευτική κοινότητα.

 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ - Καταγγέλλουμε την άγρια καταστολή και την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς της Θεσσαλονίκης

  Published by uploader1 on Πέμ, 04/14/2022 - 20:32
  Περίληψη ανάρτησης: 

  Το Δ.Σ. του Α΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Ρήγας Φεραίος» καταγγέλλει την άγρια καταστολή και την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε απεργούς εργάτες της  Θεσσαλονίκης στις 6 Απριλίου με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματίες και αρκετές  προσαγωγές.

Σελίδες