Τελευταία νέα

 • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - Αποσύρουμε το ψηφοδέλτιό μας – Απέχουμε από την ηλεκτρονική ψηφοφορία – Υπερασπιζόμαστε τις συλλογικές διαδικασίες των συνδικάτων

  Published by uploader1 on Δευ, 10/19/2020 - 23:17
  Περίληψη ανάρτησης: 

  Στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 ψηφίστηκε ο νόμος 4728/20 που κατατέθηκε από την κυβέρνηση της Ν.Δ και περιλαμβάνει και την τροπολογία για τη δυνατότητα εκλογής των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ-ΣΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ) μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Επίσης, με την Υπουργική Απόφαση Φ.350 /51 /139940 /E3/14-102020 ανακοινώνεται, οριστικά πλέον, ότι η διεξαγωγή των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια θα διεξαχθεί με ηλεκτρονική ψηφοφορία, στις 7/11/2020. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει την ηλεκτρονική ψηφοφορίακαι συνολικότερα το ιδεολόγημα της ηλεκτρονικής «δημοκρατίας», όπου όλα γίνονται δια μέσου του υπολογιστή,  εντάσσεται σε ένα γενικευμένο σχέδιο:

  Συνημμένο αρχείο: 
 • ΔΗΣΥ - Η θέση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ για τις εκλογές στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών

  Published by uploader1 on Κυρ, 10/18/2020 - 22:22
  Περίληψη ανάρτησης: 

  Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε πραγματοποίηση των αρχαιρεσιών για τη εκλογή των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια, με ηλεκτρονική ψηφοφορία, δηλώσαμε ως Παράταξη πως σε συνθήκες κανονικότητας δεν υπάρχει κανένας λόγος η εκλογική διαδικασία να μην γίνεται με τον τρόπο που γινόταν πάντα. Η αυτοπρόσωπη παρουσία και συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι βασικό διαχρονικό χαρακτηριστικό των συλλογικοτήτων. Δηλώσαμε πως εάν εκτιμηθεί ότι υπάρχει αδυναμία πραγματοποίησής τους με αυτοπρόσωπη παρουσία στις 7 Νοεμβρίου 2020, θα πρέπει να αναβληθούν για μικρό χρονικό διάστημα και ταυτόχρονα να γίνουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες προετοιμασίες ώστε να γίνουν σε πολύ περισσότερους χώρους για την αποφυγή συνωστισμού, με τήρηση των απαραίτητων κανόνων ασφάλειας και την προϋπόθεση ότι η πανδημία θα έχει υποχωρήσει.

  Συνημμένο αρχείο: 
 • ΔΟΕ - Καμία συμμετοχή της Δ.Ο.Ε. στις «ηλεκτρονικές εκλογές» στις 7 Νοεμβρίου

  Published by uploader1 on Σάβ, 10/17/2020 - 10:23
  Περίληψη ανάρτησης: 

  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη σημερινή του συνεδρίαση, σε εφαρμογή της από 05/10/2020 απόφασής του, έπειτα και από την έκδοση της Υ.Α. (Φ.350/52/139940)  με την οποία η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. αμετακίνητη στην αντιδημοκρατική της μεθόδευση, για επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, όρισε ως ημέρα πραγματοποίησής τους το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, χωρίς κανέναν διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, αποφάσισε:

 • ΔΗΣΥ - Κατανομή των μόνιμων διορισμών με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και όχι με βάση τις «πιέσεις» που ασκούνται στο Υπουργείο Παιδείας

  Published by uploader1 on Πέμ, 10/15/2020 - 20:23
  Περίληψη ανάρτησης: 

  Οι μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά στην εκπαίδευση με βάση τις θέσεις του κλάδου ήταν και είναι διαχρονικό αίτημά μας. Μετά από δέκα χρόνια μηδενικών διορισμών, έγιναν οι πρώτοι μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή (4500 μαζί με το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό), χωρίς να υπολογιστούν οι πραγματικές ανάγκες αλλά με μια λογική ισορροπιών ανάμεσα στις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Αναμένονται οι 10.500 μόνιμοι διορισμοί στη γενική αγωγή και σύμφωνα με τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας οι 5250 από αυτούς θα γίνουν αμέσως μετά την έκδοση των οριστικών πινάκων, δηλαδή στις αρχές  του 2021.

  Συνημμένο αρχείο: 
 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ - Δεν είμαστε αναλώσιμοι! Όλοι και όλες τώρα στην 24ωρη απεργία στις 15 του Οκτώβρη!

  Published by uploader1 on Τρί, 10/13/2020 - 18:14
  Περίληψη ανάρτησης: 

  Η κατάσταση στα σχολεία είναι δραματική. Καθημερινά όλες και όλοι μας δίνουμε μια δύσκολη μάχη. Να κρατήσουμε ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία, να στηρίξουμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας που ασφυκτιούν μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, να ακουστεί η φωνή μας πίσω από τις μάσκες, να διδάξουμε σε πληθωρικά τμήματα, να ανταποκριθούμε σε σχεδόν καθημερινές εφημερίες. Να αντιμετωπίσουμε τον παραλογισμό των ανεφάρμοστων πρωτόκολλων και των αντιεκπαιδευτικών εγκυκλίων με τα οποία μας βομβαρδίζει νυχθημερόν το Υπουργείο Παιδείας, τις ελλιπείς υπηρεσίες καθαριότητας που δεν φτάνουν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες δημοτικών και νηπιαγωγείων, να απαντήσουμε σε αναπάντητα ερωτήματα και αγωνίες των γονιών. Και όλα αυτά ενώ τα κρούσματα γύρω μας πληθαίνουν και πλησιάζει ο χειμώνας.

  Συνημμένο αρχείο: 
 • ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ - Για την επιμορφωτική συνάντηση των εκπαιδευτικών με τον κ. Γκίκα Μαγιορκίνη

  Published by uploader1 on Τρί, 10/13/2020 - 18:13
  Περίληψη ανάρτησης: 

  Γνωρίζουμε πια ότι η επιστήμη πολύ συχνά και για να είναι άμεσα χρήσιμη, πρέπει να συνεργαστεί με εξουσίες που εξυπηρετούν δικές τους προτεραιότητες και αξίες. Οι περισσότεροι από εμάς βλέπουν με συγκατάβαση αυτή τη συνεργασία. Είναι λογικό οι κατακτήσεις των επιστημόνων να μην περιμένουν μια δίκαιη κοινωνία για να μειώσουν τον ανθρώπινο πόνο. Δεν είναι έτσι κατακριτέο όταν οι επιδημιολόγοι θέτουν τη γνώση τους στην υπηρεσία του Κικίλια, της Κεραμέως και του Μητσοτάκη. Υπάρχει όμως ένα όριο σ’ αυτό. Το όριο του σεβασμού των πορισμάτων και της μεθοδολογίας της επιστήμης. Όταν οι επιστήμονες υποτάσσουν τα πορίσματα της επιστήμης τους στις επιλογές της εξουσίας, τότε είναι ολοφάνερο πως δεν μπορούν να απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη μας. Ο λόγος τους δεν έχει κύρος και πλάθεται στα μέτρα των κυρίαρχων πολιτικών.

 • ΔΟΕ - 15 Οκτωβρίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙAΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  Published by uploader1 on Κυρ, 10/11/2020 - 19:12
  Περίληψη ανάρτησης: 

  Στις 15 Οκτωβρίου θα έχει συμπληρωθεί ένας μήνας από το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού στα σχολεία Και η κατάσταση παραμένει ακόμα εκρηκτική. Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν πήρε κανένα μέτρο ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με όλους τους αναγκαίους όρους προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά με θράσος, μετακυλύει στις πλάτες των εκπαιδευτικών την επίλυση κάθε προβλήματος της σχολικής καθημερινότητας. Δε προχωρούν σε σπάσιμο των τμημάτων ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις που υπάρχουν κενές αίθουσες ή ακόμα και σχολεία τα οποία έχουν κλείσει τα προηγούμενα χρόνια.

 • ΔΟΕ - Καμία συμμετοχή της Δ.Ο.Ε. σε «ηλεκτρονικές εκλογές»

  Published by uploader1 on Σάβ, 10/10/2020 - 09:26
  Περίληψη ανάρτησης: 

  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με ανακοίνωσή του στις 29/9/2020, κατήγγειλε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για αντιδημοκρατικές ενέργειες μεταξύ των οποίων την κατάθεση τροπολογίας στο ΠΔ1/2003 που δίνει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε ημέρα αργίας (Σάββατο) για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, καλώντας την Κυβέρνηση να αποσύρει και να μην εφαρμόσει την παραπάνω τροπολογία κάνοντας σαφές ότι η απάντηση του κλάδου, εφόσον επιμείνει στην ψήφιση και εφαρμογή της, θα είναι συλλογική, ενιαία, δυναμική και ηχηρή.

 • ΑΔΕΔΥ - Απόφαση Γενικού Συμβουλίου-Kήρυξη 24ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργιακής κινητοποίησης, Πέμπτη 15 του Οκτώβρη 2020

  Published by uploader1 on Πέμ, 10/08/2020 - 08:26
  Περίληψη ανάρτησης: 

  Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στη συνεδρίασή του την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλο το Δημόσιο για την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020, με αιτήματα:

 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ - Για τον αγώνα των μαθητών

  Published by uploader1 on Πέμ, 10/08/2020 - 08:24
  Περίληψη ανάρτησης: 

  Τo Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταγγέλλει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την προσπάθεια τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων μαθητών, οι οποίοι κινητοποιούνται διεκδικώντας ασφαλείς όρους λειτουργίας των σχολείων, μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών, κατάργηση της τράπεζας θεμάτων κ.λπ.

Σελίδες